Vet orsaken bakom att fira World Art Day

World Art Day, som sågs den 15 april, utropades av International Association of Art IAA. En partner till Unesco, för att driva omsorg om uttrycksfull konst över hela världen.

Dagen erkändes utan motstycke för 2012 efter att IAA lade fram en rekommendation under sin sjuttonde generalförsamling i Guadalajara. En stad i västra Mexiko, för att formulera den 15 april som World Art Day. Datumet valdes för att hedra Leonardo da Vincis födelsedag. Da Vinci är en utställning om uttryckskonstens effekt på olika områden och ses som en bild av enighet, chansen till artikulation och association.

Den grundläggande världskonstdagen upprätthölls tydligt av 150 konstnärer från bland annat Frankrike, Sverige, Slovakien, Sydafrika och Venezuela. Den här dagen hölls ovanliga evenemang som externa konstintroduktioner och matlagningsshower.Konsekvent, den 15 april, hjälper Världskonstdagens glädjeämnen till att utveckla sambandet mellan konstnärliga indikationer och samhället. Stödja viktigare erfarenhet av sortimentet av konstnärliga artikulationer och lyft fram konstnärers ansvar för att uppnå oförutsedd utveckling. Det är på samma sätt ett tillfälle att belysa konstförberedelser i skolor. Eftersom kulturen kan förbereda sig för uttömmande och rimlig vägledning, anger Unesco på sin positionsplats.

Den här dagen har älsklingar möblerat sig för att applådera tillfället genom att dyka upp och dela konst på ett virtuellt sätt mitt i pandemin. World Artwork Day, som sågs den 15 april, utropades av Worldwide Affiliation of Artwork IAA. En medhjälpare av Unesco, för att annonsera mindfulness om fantastisk konst över hela världen.

Dagen applåderades för den grundläggande tiden 2012 efter att IAA lade fram ett förslag under hela sitt sjuttonde grundmöte i Guadalajara. En stad i västra Mexiko, att utropa den 15 april till World Artwork Day. Datumet valdes utifrån en uppskattning för Leonardo da Vincis födelsedag. Da Vinci är ett vittnesbörd med inverkan av briljant konst på olika områden och accepteras som ett märke av överenskommelse, chansen till artikulation och samarbete.

UNESCO: Varför firas det?

Den grundläggande World Artwork Day upprätthölls av 150 konstnärer från bland annat Frankrike, Slovakien, Sydafrika och Venezuela. Den här dagen har särskilda tillfällen som yttre konstutställningar och matlagningsvisningar hållits.

World Art Day, ett firande för att driva på den nya utvecklingen, spridningen och förverkligandet av konst. Det utropades vid den 40:e sammankomsten av UNESCO:s generalkonferens 2019.

Konst stödjer fantasi, framsteg och socialt utbud för alla samhällsklasser över hela världen och förväntar sig en stor roll i att dela data och engagera intresse och prata. Det är egenskaper som konsten på ett tillförlitligt sätt har haft och på ett tillförlitligt sätt kommer att ha om vi fortsätter att stödja villkor där konstnärer och konstnärlig frihet främjas och garanteras. Att utveckla konstens framsteg uppmanar därför vårt tillvägagångssätt att uppnå en fri och lugn värld.

Konsekvent, den 15 april, hjälper World Art Day glädjeämnen att stödja kopplingarna mellan konstnärliga indikationer och samhället. Ge mer iögonfallande insikt om sortimentet av konstnärliga artikulationer och lyft fram konstnärers ansvar för en förnuftig nyutveckling. Det är dessutom ett tillfälle att belysa konstvägledning i skolor, eftersom kulturen kan förbereda för fullständiga och opartiska förberedelser.

Det är en lång väg att gå, dela och fira på World Art Day, och UNESCO uppmanar alla att delta genom olika aktiviteter som samtal, sammankomster, workshops, sociala evenemang och presentationer eller introduktioner.

TaggarUNESCO Världskonstdagen