Ny studie om havsnivåhöjning leder till massavresa av människor i Bangladesh

Stigande havsnivåer och desto mer anmärkningsvärda cyklonstormar, underverk som drevs av uppvärmningen av haven på grund av miljöförändringar, utsätts för omedelbar eller potentiell fara för förväntade 680 miljoner individer som lever i låglänta kustområden (ett antal som beräknas komma till mer än en miljard år 2050). I länder som Bangladesh flyttar dessa befolkningar nu för att komma bort från höjning av havsnivån.

Enligt en annan bedömning, 'Visar mänsklig utveckling under karakteristisk förändring: en relevant undersökning av effekten av havsnivåhöjning i Bangladesh,' examinatorer körde av Maurizio Porfiri, en modere vid Center for Urban Science and Progress (CUSP) vid NYU Tandon School of Engineering, tillämpa datavetenskap för att förvänta dig hur de fallande effekterna av migrationen i Bangladesh äntligen kommer att påverka 1,3 miljoner människor i landet år 2050. Arbetet har idéer för havssidans massor över hela planeten.

Den nya undersökningen, vars medskapare inkluderar den första skaparen Pietro De Lellis, en designer vid universitetet i Neapel Federico II, Italien, och Manuel Ruiz Marin, en matematiker vid tekniska universitetet i Cartagena, Spanien, presenterar en numerisk modell av människan rörelse som tänker på monetära faktorer såväl som mänskligt beteende — oavsett om individer är ovilliga eller oförmögna att lämna och om de senare kommer tillbaka. Den tar också hänsyn till de minskande effekterna av omlokalisering, när resenärer om och om igen flyttar för att upptäcka nya friheter, och unika passagerare rycks upp med rötterna. Undersökningen distribueras i Earth's Future, AGU:s dagbok för tvärvetenskaplig utforskning av vår planets och dess ockupanters förflutna, nuvarande och eventuella ödeSkaparna betonar att den nya modellen kan användas för att överväga rörelser i ljuset av alla naturliga oroande inflytanden som orsakar agitation, som torrperioder, seismiska skakningar eller bränder som inte har kontroll. Dessutom är det måttligt grundläggande och kan göra pålitliga förväntningar beroende av lite information.

En tidigare rörelsemodell som använde en bit av liknande information förutsåg att det centrala distriktet i Bangladesh, inklusive dess huvudstad, Dhaka, skulle få det bästa antalet transienter. Den nya utredningen håller med, men spårar ändå att de växande influenserna från den rörelsen äntligen kommer att få individer att lämna huvudstaden, vilket leder till att befolkningen minskar.

Porfiri klargjorde att gruppens sätt att hantera numerisk visning för att på ett tillförlitligt sätt förutse ekologisk omlokalisering i Bangladesh kan tillämpas var som helst.

'Torra årstider, ökenspridning, översvämningar, seismiska skakningar och snabbt spridande brand kompromissar ockupationen runt om i världen; från välbärgade till att skapa ekonomier, varje nation är försvarslös mot ekologisk förändring”, sa han. 'Numeriska modeller kan hjälpa till att ge tillförlitliga prognoser för naturlig förflyttning, som är grundläggande för att skapa övertygande tillvägagångssätt och förbättra vår beredskap för framtida rörelsedesigner.'

De Lellis tillade att avkastningen från modellen kan hjälpa regeringar att utforma och förbereda sig för effekterna av naturliga försämringar genom att fördela tillgångar till de mest hårt drabbade områdena och garantera att stadssamhällen är tillfredsställande utrustade för att hantera syndafloden av ekologiska transienter.

'Numerisk demonstration är det enda sättet vi behöver för att grunda våra framtida val,' sa De Lellis. 'Rörelse har massor av källor - [miljökatastrofer,] politiska påfrestningar - men så småningom måste vi använda vetenskap för att ge värdefulla instrument till ledare.'

Utforskningen upprätthålls av U.S. Public Science Foundation (NSF), Groups of Excellence i Murcia, Fundación Séneca, Science and Technology Agency och Compagnia di San Paolo, Istituto Banco di Napoli – Fondazione, projekt ACROSS.