Goda nyheter för spelare – LG OLED TV skjuter in Dolby Vision 4K 120Hz-uppdatering

LG OLED-TV-apparater levererar nästa generations underhållning som den första med Dolby Vision för spel i 4K 120Hz.

Det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att köpa en 4K HDR-TV för spel, med nya 2021-TV-apparater som kommer till många regioner i världen och nästa generations spelkonsoler som PlayStation 5 och Xbox Series X som säljer i miljoner, trots att efterfrågan överträffar utbudet. I tv-världen har 4K HDR blivit vanligt förekommande på även de mest grundläggande modellerna, och innovationer som 120Hz uppdateringsfrekvenser, adaptiv synkronisering och inställningar för automatisk låg latens har gjort spelandet på en TV roligare än någonsin tidigare.

Även om OLED-skärmar har hyllats för sin energieffektivitet och djupare svärta, brukade LCD-skärmar erbjuda en betydande fördel, åtminstone för en tid. Endast LCD-skärmar kunde lova uppdateringshastigheter högre än 60Hz, än mindre 120Hz eller mer, tills nyligen. Å andra sidan kommer OLED ikapp, och det är inte ovanligt att höra talas om telefoner och TV-apparater med OLED-skärmar med hög uppdateringshastighet nu för tiden. LG:s senaste uppdatering av deras toppmoderna OLED-TV visar detta, med tre av branschens hetaste modeord: Dolby Vision, 4K och 120Hz.LG har nu bekräftat att det är den första tillverkaren som aktiverar Dolby Vision HDR vid 4K 120Hz på vissa av sina TV-apparater, knappt veckor efter att ägarna upptäckt det i uppgraderingar. Enligt LG är funktionaliteten aktiverad på LG:s C1 och G1 2021 OLED-TV med 03.15.27 firmware, och stöd för andra premium-TV i 2021-serien är på väg.

En annan ny funktion i firmware är designad för att ta spelupplevelsen till en ny grad av bekvämlighet. Game Dashboard är en flytande meny på skärmen jämförbar med head-up display (HUD) som finns i många spel, och den är tillgänglig på alla LG TV:s med Game Optimizer från och med 2021. Användare kan snabbt komma åt TV:ns inställningar och växla mellan genrer – standard, förstapersonsskjutare, rollspel eller strategispel i realtid – utan att stoppa handlingen.

Andra inställningar som mörk stabilisator, låg latens och variabel uppdateringsfrekvens (VRR) visas också på instrumentpanelen. Användare kan starta Game Optimizer direkt från Game Dashboard för att få tillgång till extra inställningar. LGs senaste firmware-uppdatering innehåller också en ny funktion avsedd för spelare som äger en LG TV med Game Optimizer. LG beskriver den flytande skärmmenyn, kallad 'Game Dashboard', som 'liknande head-up display (HUD)' som finns i många spel.

Game Dashboard ger användarna enkel åtkomst till TV:ns inställningar, så att du kan växla mellan genrer utan att stoppa handlingen – Standard, FPS, RPG eller RTS. 'Andra inställningar som mörk stabilisator, låg latens och variabel uppdateringsfrekvens (VRR) visas också på instrumentbrädan,' sa LG. Game Optimizer kan startas från Game Dashboard för att få tillgång till extra val. LG:s C1- och G1-serie OLED-TV har redan fått uppmärksamhet från Digital Trends-recensenter på grund av deras fyra HDMI 2.1-kontakter, kompatibilitet för både G-Sync och FreeSync Premium och många spelspecifika bildändringar.

LG OLED-TV har funktioner som får alla spel att se och spela fantastiskt smidigt och snabbt. De kan leverera fantastiskt spel med en nivå av lyhördhet som kan göra det möjligt för spelare att klättra till toppen av topplistorna i deras nästa generations favoritkonsol- och PC-utmaningar, allt med liten fördröjning.

TaggarVISA spelande LG DU ÄR